EĞİTİM- SEN HÜKÜMETE SESLENDİ: VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, AK Parti’nin en son 24 Haziran’da sözünü verdiği 3600 ek gösterge vaadinin ayrım olmadan derhal hayata geçirilmesini talep etti.

EĞİTİM- SEN HÜKÜMETE SESLENDİ: VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN
13 Mart 2019 Çarşamba 11:14

Alkan, siyasal iktidarın sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getirmeye devam ettiğini savunarak, 24 Haziran seçimlerinde de birçok talebin bu şekilde seçim malzemesi yapıldığını söyledi. 

ÜZERİNDEN 9 AY GEÇTİ

AK Parti’nin 24 Haziran’da sözünü verdiği ‘3600 ek gösterge’ vaadinin, seçimin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen yerine getirilmediğini ifade eden Alkan “

Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında emekli olacak eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmişti. İkinci 100 günlük sürenin dolmasına 9 gün kalmışken verilen vaatler yerine getirilmemiştir” dedi.

İMZALAR GÜNDEME ALINMADI

Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde hala aynı gündem üzerinden siyaset yapıldığına vurgu yapan Alkan, “Beklenti doğuran bu açıklamaların gerçekleşme imkanının olmadığını zaman içinde gördük. Eğitim Sen olarak başından itibaren bütün eğitim emekçilerine hatta bütün kamu emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesini savunduk. Ne yazık ki bu taleplerimiz, imzalarımız gündeme dahi alınmadı. Diğer taraftan kamu emekçilerinin haklarını savunmak iddiasıyla kurulan sendikalar bu konuyu gündeme dahi getirmekten kaçındılar. Sadece göstermelik açıklamaların ötesinde hiçbir çabanın içerisinde olmadılar” ifadelerini kullandı.

SÖZ DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ

Ekonomik krizin yarattığı enflasyonist baskı altında kalan eğitim emekçilerinin rahatlaması için 657 sayılı kanunun ekli cetvelinde düzenlenen ek gösterge rakamlarının en az 3600 olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten Alkan, “Bizler seçimler Türkiye’sinde hatırlanan ve aynı zamanda ülkenin vergi yükünü omuzlarında taşıyan eğitim emekçileri olarak diyoruz ki artık yeter: Popülist söylemler yerine icraat bekliyoruz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.