Eğitim-Sen: Eğitim hakkı yardım kampanyaları ile garanti altına alınamaz

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesine aktarılan para ile 170 bin derslik yapılabileceğini savundu.

Eğitim-Sen: Eğitim hakkı yardım kampanyaları ile garanti altına alınamaz
27 Eylül 2020 Pazar 17:22

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesine aktarılan para ile 170 bin derslik yapılabileceğini savundu. Proje kapsamında 2016 yılında 600 bin tabletin dağıtımı planlanırken, dağıtılan tablet sayısının 11 bin 881 olduğuna dikkat çeken Alkan, Okulların açılmasının ardından çevrimiçi derslerin başladığı günden itibaren Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) giriş yapmak isteyen öğrenci ve öğretmenler ya ‘çok kalabalık’ mesajıyla karşılandı ya da bu mesaj sayfası dahi açılamadı. Bu nedenle de uzaktan eğitim öğrenci, veli, öğretmen için dert oldu. Eşitsiz eğitim sistemi içinde EBA sunucuları çöker, toparlanır güçlendirilir vs. ama öğrencilerin anayasal hakları olan eğitime erişimleri sadece EBA’nın çökmesi sorunu ile sınırlı olamaz. EBA’ya erişmek için öğrencilerin her birinin bir tablet, akıllı telefon ya da bilgisayara ve kota sorunu olmayan bir bağlantıya ihtiyacı var. Bu durumu çözmekte MEB in görevidir. Sınırsız İnternet sağlamakta. Cep telefonu kullanan velilerin faturaları gelmeye başladı el yakan bu faturaları nasıl ödenecek? Çok sayıda öğrencinin EBA’ya ulaşabileceği bir cihaza erişimi yok bu gerçekliğimiz ortada” dedi.

“Eğitim hakkı yardım kampanyaları ile garanti altına alınamaz”

EBA’ya erişim için gerekli alet ve ekipmanın yardım kampanyaları ile çözülemeyeceğine vurgu yapan Alkan, “Öğrencilerin anayasa ile güvence altına alınmış olan eğitim haklarını yardım kampanyaları ile mi garanti altına alacaksınız? Devletin her öğrenciye işini görecek bir akıllı cihazı ücretsiz olarak sağlaması bu şartlarda bir zorunluluk ve sorumluluk değil mi? Kızılay’dan ünlülere kadar kampanya gündeme gelince aklımıza 2011’de büyük iddialarla başlatılan FATİH Projesi ister istemez geliyor. Ne oldu FATİH Projesine? Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH projesinin akibeti hakkında bir açıklama yapmadı. Vergilerimizden toplanan FATİH projesine aktarılan paralara ne oldu? “diye sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.