CHP İl Başkanı Rabia Akman, karma eğitim tartışmalarını eleştirdi

CHP İl Başkanı Rabia Akman, karma eğitim tartışmalarını eleştirdi Yeni eğitim öğretim yılının açılması ile ilgili olarak yazılı açıklamaya Yapan CHP İl Başkanı Rabia Akman “Karma eğitimin tartışmaya açılma çabaları”nı eleştirdi.

CHP İl Başkanı Rabia Akman, karma eğitim tartışmalarını eleştirdi
17 Eylül 2018 Pazartesi 15:32

CHP İl Başkanı Rabia Akman, karma eğitim tartışmalarını eleştirdi

Yeni eğitim öğretim yılının açılması ile ilgili olarak yazılı açıklamaya Yapan CHP İl Başkanı Rabia Akman “Karma eğitimin tartışmaya açılma çabaları”nı eleştirdi.

Akmanın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı  “Okulların açılması ile eğitim sistemimizde var olan sorunlara bir yenisi daha eklendi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı “karma eğitimi” tartışmaya açma çabalarıyla başladı. Cemaat ve tarikatların talepleri ve baskıları doğrultusunda karma eğitime ilişkin düzenlemeler yönetmelikten çıkartıldı. FETÖ’ den ders almayanların “ahmakça” çabaları geleceğimizi tehdit etmeye devam ediyor.

Karma eğitime karşı çıkan zihniyetin gerekçesi ne?

Dahi iyi bir eğitim mi?

Kadın erkek eşitliği mi?

Kız çocuklarının okutulması mı?

Kadın hakları mı?

Hayır!

Bu zihniyet kadının okumasına da, çalışmasına da, eğlenmesine de karşıdır…

Kadını hep cinsel obje olarak görürler!

Sokakta yürümesini dahi istemezler…

Kadın düşmanıdırlar!

Bu zihniyet hayatın hiçbir alanında kadın ve erkeği eşit görmemiştir! Kadın ve erkeğin aynı sınıflarda okumasına karşı oldukları gibi, medeni kanuna da karşıdırlar. Kadına mirastan daha az pay verilmesini savunurlar.

Bu nedenledir ki, kadınları özgürleştiren, eğitim hakkını, seçme ve seçilme hakkını veren en büyük kadın hakları savunucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ortadan kaldırma gafleti içindedirler.

Karma eğitimin zorunluluğu, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanununda yer almaktadır. Yönetmeliklerle değiştirilemez! Çünkü “Anayasa”, “Yasa”, ”Tüzük, ve “Yönetmelik” hiyerarşisine aykırı düzenleme yapılamaz. Yönetmelikler; kanuna aykırı düzenlenemez, kanun maddesini ortadan kaldıramaz, kanunu değiştiremez. Bunu yapmaya çalışanlar kafalarını kuma gömenlerdir.

Kaldı ki karma eğitim sistemi hayatın doğal akışının bir sonucudur. Hiçbir kanun maddesiyle kaldırılması söz konusu değildir. Eğitimde seçme hakkı değil, pedegojik olarak doğru olanın uygulanması esastır.

Karma eğitimden vazgeçmek, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini yıkmak demektir. Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmek demektir!

Herkes iyi bilsin ki, karma eğitimle oynarsanız kıyamet kopar…

Çünkü laik, bilimsel ve demokratik eğitimi ortadan kaldırma diye bir “hak” yoktur!”

                                                                                                                            


Etiketler; #CHP #rabia akman
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.