ÇAKIRÖZER: “BÖYLE ‘EĞİTİM BAŞKENTİ’ OLUR MU?”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de 3 yıldır tamamlanmayan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

ÇAKIRÖZER: “BÖYLE ‘EĞİTİM BAŞKENTİ’ OLUR MU?”
21 Haziran 2019 Cuma 12:35

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de 3 yıldır tamamlanmayan ESkişehir İl Halk Kütüphanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer Meclis’te, “Geçtiğimiz yıllarda Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapan, bu yıl da iktidardakilerin açıklamasıyla Türk Dünyası Eğitim Başkenti olduğu ilan edilen Eskişehir'de bir kütüphanenin olmaması büyük bir ayıptır. On binlerce öğrenciyi barındıran, 3 üniversiteyi barındıran Eskişehir'imizde yaşanan bu mağduriyet bir an önce giderilmeli, İl Halk Kütüphanemiz yeniden şehrimize ve hemşehrilerimize kazandırılmalıdır” dedi. 

BU AYIBA SON VERİN
CHP’li ÇakırözerESkişehir’de üç yıldır inşaat çalışmaları tamamlanmayan İl Halk Kütüphanesi’ni Meclis gündemine taşıyarak, “ Böyle Kültür Başkenti, Eğitim Başkenti olmaz. Bu ayıba son verin, Eskişehir İl Halk Kütüphanemizi bir an önce hemşehrilerimizin hizmetine sunun” dedi. 
CHP’li Çakırözer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında İl Halk Kütüphanesi’nin bir an önce Eskişehirlilerin hizmetine sunulması çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:

BİR AN ÖNCE HİZMETE SUNULMALI
“Eskişehir'imizde 1874 yılından bu yana kent halkına hizmet veren Eskişehir İl Halk Kütüphanesi yeni bina yapılacağı gerekçesiyle 2016 yılında taşınma kararı almış, bina başka bir yere taşınarak inşaata başlanmıştır. Aradan geçen üç yılda binanın inşaatında herhangi bir ilerleme olmamıştır. Geçtiğimiz yıllarda Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapan, bu yıl da iktidardakilerin açıklamasıyla Türk Dünyası Eğitim Başkenti olduğu ilan edilen Eskişehir'de bir kütüphanenin olmaması büyük bir ayıptır. On binlerce öğrenciyi barındıran, 3 üniversiteyi barındıran Eskişehir'imizde yaşanan bu mağduriyet bir an önce giderilmeli, inşaat çalışmaları hızlandırılarak İl Halk Kütüphanemiz yeniden şehrimize ve hemşehrilerimize kazandırılmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.