Bülent Yücel önce görevden alındı sonra dersten

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Dr. Bülent Yücel’in önce anabilim dalı başkanlığına son verildi, ardından ise 12 yıldır verdiği Anayasa Hukuku II dersi kendisinden alındı.

Bülent Yücel önce görevden alındı sonra dersten
06 Şubat 2020 Perşembe 15:33

İleri Haber'de yer alan habere göre Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2019’un Şubat ayında dekanlık yönetimi değişti. Yeni yönetim tarafından ekim ayında yapılan akademisyen alımı ve görevlendirmeleri sırasında Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Ana Bilim Dalı’nda çalışan Ar. Gör. Dr. Melike Belkıs Aydın ile Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalında çalışan Öğr. Gör. Dr. Barış Işık, bilgileri dışında yürütülen bir soruşturma ile görevden alındı.

"ORTADA NE ALINMIŞ BİR SAVUNMA NE DE VERİLMİŞ HERHANGİ BİR CEZA VAR"

İşlerine, anabilim dalı başkanlarının olumlu görüşlerine rağmen, bölüm başkanı ve dekan vekilinin olumsuz görüşü ile son verilen akademisyenlerin görevinin uzatılmamasına, Rektörlük tarafından açılan idari soruşturmalar gerekçe gösterildi. Bu soruşturmalardan Aydın ve Işık’ın haberi olmadı. Kendilerine soruşturmalara ilişkin hiçbir tebligatın yapılmadığını belirten akademisyenler, “Ortada ne alınmış bir savunma ne de verilmiş herhangi bir ceza var” diyerek karara tepki gösterdi.

Bunun ardından fakültede Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Dr. Bülent Yücel’in önce anabilim dalı başkanlığına son verildi, ardından ise 12 yıldır verdiği Anayasa Hukuku II dersi kendisinden alındı.Öğrencilerine bir mesaj göndererek durumu duyuran Yücel, ders ile ilişiğinin kendisine haber verilmeden kesildiğini belirtti. Yücel, gönderdiği mesajda, “Dönem başı itibarıyla Dekan vekili hocamız Prof. Dr. Hüseyin Özcan hocamızla birlikte yürüteceğimiz kararlaştırılan Türk Anayasa Hukuku (Anayasa Hukuku II) dersine ilişkin son dakika bir gelişme yaşanmış bulunmaktadır. Anabilim Dalı Başkanlığı görevimin sona ermesi üzerine, yeni yapılan ders planlamasıyla bana herhangi bir biçimde haber verilmeden ve düşüncem alınmadan ders ile ilişiğim kesilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Yücel’in görevden alınmasına, fakülte öğrencileri sosyal medyadan tepki gösterdi. Öğrenciler, “#hukukfakültesindehukuksuzluk” etiketi altında kararı eleştirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.