BEYLİKOVA FEN LİSESİ’NDE ÖĞRETMEN SIKINTISI

2019-2020 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala Eskişehir’de öğretmen açığı sıkıntısı yaşandığı iddia edildi.

BEYLİKOVA FEN LİSESİ’NDE ÖĞRETMEN SIKINTISI
06 Eylül 2019 Cuma 14:14

2019-2020 eğitim öğretim yılına  sayılı günler kala Eskişehir’de öğretmen açığı sıkıntısı yaşanıyor.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu ilan edilen Beylikova Fen Lisesi’ne öğretmen ataması yapılmaması velilerin tepkisine neden oluyor.

Beylikova Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu ilan edildi.  Geçtiğimiz yıl ücretli öğretmenlerin görev aldığı okulda bu yıl veliler kadrolu öğretmen ataması bekliyordu. Kadrolu öğretmen ataması yapılmamasına karşın bir de okulda 2 idarecinin görevinden ayrılması tepki topladı. Veliler okulların açılmasına sayılı günler kala öğretmen atamasının yapılmamasına tepki göstererek, “Burası bir proje okulu. Özel çocukların seçtiği bir okul. Ancak kadrolu öğretmen yok. Biz atama beklerken bir de okuldan 2 yönetici de ayrıldı. Çocuklarımızı buradan alamayız. Sözleşmeli değil kadrolu öğretmen bekliyoruz. Mağduruz” dediler.

EĞİTİM YİNE SORUNLU AÇILIYOR 

Yaşanan öğretmen sıkıntısına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ise, “Beylikova Fen Lisesinin mevcut durumu gerçekten Aziz Nesinlilk bir hikaye. LGS ile buraya başarı bir şekilde giren öğrenciler mağdur durumdalar. Ücretli öğretmenle geçen yıl yürütülen eğitim yine sorunlu açılacak. Yine öğretmen yok. Artı bir de idarecilerden müdür yardımcıları ayrıldılar. Müdür tek başına okulu idare etmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu duruma çözüm üretmeli. Bu tür okullarda çalışma şartlarını yeniden düzenlemeli. Bakanlık bürokratları okullar açılırken Beylikova Fen Lisesinin durumunu nasıl açıklayacaklar?  Öğretmeni olmayan, müdür yardımcıları olmayan hatta aşçısı dahi olmayan bu okulumuz eğitime nasıl başlayacak?” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.