ALKAN: ŞİDDETE HAYIR DERKEN 170 YILLLIK MESLEĞİN ONURUNA DA SAHİP ÇIKIYORUZ

Orhangazi Ortaokulu son dönemde yaşanılan şiddet olayı ile Eskişehir kamuoyunda yer edinirken, Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan konu ile ilgili olarak bazı uyarılarda bulundu.

ALKAN: ŞİDDETE HAYIR DERKEN 170 YILLLIK MESLEĞİN ONURUNA DA SAHİP ÇIKIYORUZ
14 Ocak 2020 Salı 10:16

Eskişehir eğitim ortamında son günlerde en çok tartışılan Orhangazi Ortaokulundaki gelişmeler bir çok tartışmayı gündeme taşıdı. Adli ve idari makmlara taşınan olay sonrasında sular pek de durulmadı konu ile ilgili olarak bazı itialraını dile getiren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Şiddete her türlü şart altında hayır dediklerini belirterek öğretmenlerin itibarlarının da unutulmaması gerektiğini belirtti. Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  EĞİTİM SEN olarak şiddettin her türlüsüne karşı olduğumuzu her seferinde kamuoyu ile paylaşmaktayız. Bu okulda da yaşanan gelişme adli, idari olarak en kısa zamanda sonuçlanmalı gerekli tedbirlerde bir an önce alınmalıdır.

Eğitim öğretim yılının son günlerin Eskişehir’de yaşanan bu gelişme şüphesiz herkesi üzmüştür. Fakat Orhangazi Ortaokulunda çalışan eğitim emekçilerini daha fazla yaralanmış hatta travmaya neden olmuştur. Bu okulumuz güzide bir okuldur. Burada çalışan arkadaşların toptancı bir anlayışla başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda hedefe konması, itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Kısaca sapla samanı ayırmak gerekmektedir.

Bu okulumuzda fedakarca çalışan öğretmen arkadaşlarımıza kimsenin hakaret etmeye, küfür etmeye hakkı yoktur. Hatta 170 yıllık öğretmenlik mesleğinin onurunu tartışmaya açmak kabul edilemez. Eskişehir’de eğitim emekçileri yalnız değildir. Evet son olay göstermiştir ki eğitimde sorunlarımızı önlük ve zil seslerine indirgersen, bilimsel eğitim sisteminden koparsan çağı yakalayamazsın.

Siyasal iktidarın uyguladığı politikaların sonucu şiddetin her türlüsü neredeyse hayatın doğal parçası haline geldi. Buna dur demek zorundayız. Ama bunu yaparken hata yapanları korumada, işini layıkıyla da yapanları rencide etmeden moral ve motivasyonunu bozmadan yapmak gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.