ALKAN: SAĞLIKLI EĞİTİM ORTAMI İÇİN BİLİMDEN YANAYIZ

Son günlerde yaşanılan aşı karşıtlığı propaganda eğitim ortamımını etkiler düzeye ulaşmakta olduğunu belirten Eğitim Sen Şuba Başkanı Faik Alkan, “Aşıların gereksiz olduğunu hatta zararlı olduğunu iddia eden, farklı gerekçeler öne sürerek aşılar konusunda toplumda kafa karışıklığı oluşmasına neden olan kişi ve gruplara kısaca “aşı karşıtları" öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarının sağlığını tehdit ediyorlar” dedi.

ALKAN: SAĞLIKLI EĞİTİM ORTAMI İÇİN BİLİMDEN YANAYIZ
25 Kasım 2019 Pazartesi 12:04

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Aşıların gereksiz olduğunu hatta zararlı olduğunu iddia eden, farklı gerekçeler öne sürerek aşılar konusunda toplumda kafa karışıklığı oluşmasına neden olan kişi ve gruplara kısaca “aşı karşıtları" öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarının sağlığını tehdit ediyorlar. Aşı karşıtlığı ne yazık ki son yıllarda giderek daha çok taraftar toplamaktadır. Geleneksel olarak modernleşmeye-bilimsel ilerlemeye karşı olan kesimler dışında daha eğitimli, kentli, çağdaş yaşam süren ve teknolojik gelişmeleri destekleyen toplum kesimlerinde de aşılar ve aşılanma konusunda soru işaretleri oluşmaktadır. Bu durum bilimsel değildir.

Aşılar insanoğlunun sağlık alanındaki en değerli buluşudur. Hiçbir bilimsel ortamda aşıların gerekli olup olmadığının tartışıldığını duyamazsınız. Yapılması gereken, insanların aşı olmaması için değil, tam tersine, aşıların gelişmiş-gelişmemiş tüm ülkelere aynı miktarda ve kolaylıkla temin edilmesi, zengin-fakir herkese ücretsiz şekilde yapılması için mücadele etmektir. Aşılar bütün insanlık içindir. Sosyal devletinde gerekliliğini.

Eskisehir' de de  bu tür tartışmalar okullarda yapılmaya başlamıştır. Halk sağlığını tehdit eden bu durum ister istemez öğretmenlerimizi de etkileyecektir.

EĞİTİM SEN olarak sonuna kadar bilimden yana Tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.