ALKAN: EBA SORUNLARLA BAŞLADI

EBA uygulaması başlatıldı. Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, EBA sisteminin pek çok sorun taşıdığını belirtirken Adnan Menderes’in idamının ayrıntılı olarak anlatılmasının tartışmalı bir durum olduğunu söyledi.

ALKAN: EBA SORUNLARLA BAŞLADI
23 Mart 2020 Pazartesi 14:29

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: EBA'ya bugün sabah saatlerinden itibaren ilkokul öğrencileri ve velileri giriş yapamıyorlar.  MEB tarafından EBA girişlerine kısıtlama getirildi. Oluşan yoğunluk ve siteye giriş sorunları sebebiyle MEB tarafından EBA'ya öğrenci ve veli girişlerine kısıtlama getirildiği açıklandı. Oysa ki Bütün hafta boyunca sınıf öğretmenleri tarafından ilkokul öğrencilerinin EBA'ya giriş işlemleri takip edildi ve EBA'da aktif olmaları sağlandı. Şifreleri tanımlandı.

EBA sayfalarına video, çalışmalar  paylaşımlar yapıldı. Öğrencilerin de bu çalışmaları yapmaları istendi. Şimdi EBA açılmıyor. Öğrenciler TV yönlendirildi. Yapılan derslerde gördüğümüz:

-Konu tekrarı için EBA ya  giriş adres gösteriliyor. İnterneti olmayan öğrenci ler ne olacak?

 - Dersler öğretmenler süre  kısıtlamasından kaynaklı hızlı anlatıyorlar.

-Öğrenciler not alamıyor

-İşin doğası gereği öğrenciler çok pasif

- Ders ve materyal bölgesini önceden vermek gerekir.Örneğin 3.Sınıf  Öğrencileri bugün ne anlatacağını  bilmeden ekran başında idi. Ders için gerekli olan materyali  (para konusu işleniyordu. Lira ve kuruş öğrencilerin elinde olsaydı) hazır bulundurmalıydı.

- Açık lisedeki meslek lisesi öğrencileri ile ilgili hiçbir program yok.

-Adnan Menderes in idamı ayrıntılı anlatmak hem de yaş grubu gözetmeden çok tartışmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.