ALKAN: BİLGİLER NASIL SIZDIRILDI?

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan Eğitim Yöneticilerinin Başvuru/Tercih Sürecinde yaşananları eleştirdi.

ALKAN: BİLGİLER NASIL SIZDIRILDI?
07 Mayıs 2019 Salı 10:00

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan Eğitim "Yöneticilerinin Başvuru/Tercih Sürecinde" yaşananları skandal olarak yorumladı. Alkan öğretmen odalarında Eğitim Bir-Sen’in yaptığı şaibe konuşulduğunu aktararak, “Tuz koktu. Eğitim Yöneticilerinin Başvuru/Tercih Sürecinde Yaşanan Skandallar bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır. Eskişehir’de öğretmen odalarında İstanbul seçimleri kadar Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisi ve Eğitim Bir-Sen’in yaptığı şaibe konuşulmaktadır. Dün bir gazetemizde eğitim kurumlarında görevli müdürlerin puanları yayınlandı. Başından beri bu işin şeffaf olması gerekliliğini ısrarla isteğimize rağmen kapalı kapılar ardında işleri yapma hak yeme durumu devam etmiştir” dedi.

-Büyük skandal yaşandı 

Eğitim yöneticilerinin görevlendirilmesi sürecinde büyük skandal yaşandığını belirten Alkan, “MEB’in tercih başvurularının uzatılması kararını açıklamasından saatler önce hükümete yakınlığıyla bilinen malum sendikanın, tercih süresinin ‘7 Mayıs Salı gününe kadar uzatılacağını’ ve ‘bilginin kimseyle paylaşılmaması ve tercihlerin buna göre yapılması gerektiğini’ açıklaması, eğitim yöneticilerinin görevlendirilmesi sürecinde büyük skandal yaşandığını göstermektedir. MEB kamuoyuna, eğitim ve bilim emekçilerine açıklama yapmak zorundadır” diye konuştu.

Alkan Sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şeffaflığı kenara itenler eğitim ortamını içinden çıkılmaz bir hale döndürdüler. MEB’in ilk olarak atması gereken adım, 3 Mayıs Cuma mesai saati bitiminde tercih yapmamış olanlar ve bunların üye oldukları sendikaların açıklanmasıdır. Malum ‘sendikanın’ tercih bilgilerine sahip olduğu iddiası araştırılmalı ve kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmalıdır. Gizli tutulması gereken başvuru ve tercihlerin iktidara yakın bir sendikaya sızdırılması iddiası başlı başına bir skandaldır ve MEB’in yönetici görevlendirmelerinde adil davranılmayacağı düşüncesini pekiştirmektedir. Eğitim yöneticilerinin görevlendirilmesi gibi son derece hassas bir konuda MEB’in şu sorulara yanıt vermesi gerekmektedir
 

-Yönetici görevlendirme süresinin uzatılmasının asıl gerekçesi nedir?
-MEB tarafından gerekçe olarak belirtilen ‘tercihini yapamayanların’ tercih yapmama gerekçeleri nelerdir?
-Malum sendika, tercih süresinin uzatılacağı bilgisini bakanlıktan önce nasıl öğrenmiş ve üyeleriyle paylaşabilmiştir?
-Okullarda hangi eğitimcinin kaç puanla hangi okula başvurduğu gizli tutularak yapılan başvuruların bilgisi gerçekten sızmış ya da sızdırılmış mıdır?

-Eskişehir’de kişisel olması gereken bu bilgiler neden basınla paylaşılmıştır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.