Ali İsmail Korkmaz Vakfı burs verecek

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) 10 ay boyunca aylık 220 TL, lise öğrencilerine ise 10 ay boyunca aylık 100 TL burs verecek. Burstan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi bugün sona eriyor.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı burs verecek
25 Ağustos 2017 Cuma 13:07

Burslar Eskişehir’deki üniversite öğrencileri ve Hatay’daki lise öğrencileri ve Hataylı olup başka şehirlerde okuyan üniversite öğrencilerine veriliyor. Burs almak için üniversiteyi yeni kazanma koşulu bulunmuyor.

ALİKEV, Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 3 Haziran 2013 gecesi katıldığı eylem sonrası sivil ve polis kişilerce sokakta dövüldü. 38 gün komada kalan 19 yaşındaki Korkmaz 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetmişti.

Vakıf ölümünün yıldönümünde 2014 yılında kuruldu. Hatay doğumlu olan Ali İsmail Korkmaz Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisiydi ve onun adına verilen burslarla öğrencilerin eğitimine destek olması amaçlanıyor.

Bursun miktarı, üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca aylık 220 TL, lise öğrencilerine ise 10 ay boyunca aylık 100 TL verilmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.