ADAR: ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARTILMAMALI

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Sivrihisar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 köydeki 60 öğrenciyi, Menzil tarikatının merkezi olduğu ve tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı iddia edilen Buhara köyünde açılan yeni ilköğretim okuluna göndermek istemesine ilişkin bir açıklama yaptı. 

ADAR: ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARTILMAMALI
13 Eylül 2019 Cuma 14:57

CHP İl Başkanı Abdülkadir AdarSivrihisar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 köydeki 60 öğrenciyi, Menzil tarikatının merkezi olduğu ve tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı iddia edilen Buhara köyünde açılan yeni ilköğretim okuluna göndermek istemesine ilişkin bir açıklama yaptı. 

Başkan Adar, alınan kararın  yanlış olduğunu  ifade ederek, “Kaldırım Mahallesi’nde 14, Ahiler Mahallesi’nde 18, Göktepe Mahallesi’nde 12 öğrencimiz var. Ve daha önceleri taşımalı sisteme geçmeden önceki dönemde ise bütün bu mahallelerimizin kendi okulları vardı. Bunun efektik olmadığını düşünen hükümet taşımalı eğitim sistemini getirdi. Bu mahallelerdeki mevcut okulları kapattı.  Bu üç mahallede eğitim gören çocuklar Ertuğrul Mahallesi’ndeki Yavuz Gülerce Okulunda eğitimlerine devam ediyorlardı. Ancak 2017 yılında yapılan bir ihale ile her ne hikmetse 18 öğrencisi bulunan Ahiler’deki okul kapatılırken, 14 öğrencisi bulunan Kaldırım Mahallesi’ndeki okul kapatılırken, 12 öğrencisi bulunan Göktepe Mahallesi’ndeki okul kapatılırken sadece ve sadece 10 öğrencisi bulunan sonradan mahalle şekline getirilen bir tarikatın mensuplarının yaşadığı mahalleye 4 milyon lira harcanarak 8 derslikli bir okul yapılıyor. Eğer sizin ciddi anlamda yatırım, eğitim politikanız olsaydı mevcut okulların devamlılığını sağlardınız. En doğrusu oydu” dedi.

AKLISELİM HAKİM OLMALI 

Sivrihisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün baskı yaptığını aktaran Adar, “Sivrihisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ısrarla oradaki vatandaşlarımızı ikna etme, çocuklarını o okula göndermeye zorlama içerisindeler. Bir tarikatın iskân ettiği bir yere bir okulun yapılması ve çocukların oraya gönderilmeye zorlanmasının mantığını anlamakta çok zorlanıyoruz. Bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı olaya müdahale etmeli. Yapılan baskılarda eğer Buhara’daki okula gidilmezse öğrencilerin ücretsiz taşımadan mahrum bırakılacağı söyleniyor. Bir başka baskı ise eğer sizler çocuklarınızı okula göndermezseniz para cezasının uygulanacağı söz edilmekte. Bir an önce yanlıştan dönülmeli. Aklıselim hakim olmalı. Çocukların geleceği karartılmamalı” diye konuştu.

Vatandaşların çocuklarını o okula göndermeme konusunda kararlı olduğunu aktaran Adar, “Orada yaşayan hemşehrilerimiz son derece kararlı, çocuklarını laik eğitim veren okullarda okutmak istiyorlar. Gerekirse Eskişehir’e gelerek çocuklarını okuturuz diyorlar. Ya da kendi olanaklarıyla çocuklarını Ertuğrul Mahallesi’ndeki okula götürme düşünceleri var” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.