Açıköğretim Sistemi öğrencilerine kariyer planlarında da destek oluyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, öğrencilerine öğrenim sürecinde ve öğrenim gördükleri programlardan mezun olduktan sonra da desteklemeye devam ediyor.

Açıköğretim Sistemi öğrencilerine kariyer planlarında da destek oluyor
27 Aralık 2017 Çarşamba 16:18


Öğrencilerin kariyerleri ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan Anadolum e-Kampüs Sistemi içerisinde, bu desteği sağlayacak kariyer ve kişisel gelişim platformu yer alıyor. Mezuniyet sonrasında karşılaşılabilecek durumların da göz önünde bulundurularak oluşturulduğu Kariyerim ve İş Hayatım Platformu aracılığıyla öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik paylaşımlarda bulunulacak. Platform içerisinde ayrıca, mezun olduktan sonra çalışılabilecek iş alanları ve meslek gruplarına yönelik bilgilendirmelerin yapıldığı görsel ve işitsel materyaller yer alıyor. Bunun yanı sıra kamu ve özel sektörde söz konusu iş alanlarında yer alabilmek için yapılan merkezi sınavlara ilişkin bilgiler, hazırlanan içerikler aracılığıyla öğrencilere sunuluyor.


Anadolum e-Kampüs Sistemi içerisinde yer alan Kariyerim ve İş Hayatım Platformu üzerinden yüksek lisans olanakları, İkinci Üniversite, e-Sertifika, Açık Kütüphane, Açıköğretim Sistemi program kataloğu, e-Bülten, soruküp uygulaması, iş olanakları, Mezunlar Birliği, başarı hikayeleri ve Anadolum Facebook hesabı gibi Açıköğretim Sisteminin farklı mecralarına da ulaşmak mümkün.


"Öğrencilerimizin kariyer süreçlerinde de yanlarındayız"


Kariyerim ve İş Hayatım Platformu'na ilişkin görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Bu platform aracılığıyla öğrencilerimize, öğrencilik ve mezuniyetleri sonrası sınavlara hazırlık süreçlerinde destek olabilmek adına materyaller sunuyoruz. Şu an için Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) yönelik bilgilendirme yapıldı ve çalışma ortamı sağlandı. Bu kapsamda genel kültür, genel yetenek, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, hukuk, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, istatistik ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarına yönelik içerikler platformda yer alıyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sınavlara hazırlanabilmek için ders alma, kursa gitme, sınava hazırlık kitapları alma gibi çeşitli yollara başvuruyor. Biz de bu platformla öğrencilerimize bu aşamada bir nebze de olsa destek olmak istedik. Kariyerim ve İş Hayatım Platformu'yla öğrencilerimizin kariyer süreçlerinde de yanlarındayız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.