Usulsüz apart işletenlere ceza

Eskişehir'de usulsüz işletildiği iddia edilen 7 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Usulsüz apart işletenlere ceza
09 Şubat 2018 Cuma 16:22

Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversiteleri ile açıköğretim fakültelerinde okuyanlarla 150 bine yakın öğrencinin barındığı kentte çok sayıda apart yer alıyor.

Saatlik, günlük, haftalık ve geçici amaçla konaklama hizmeti veren ve "günübirlik apart" olarak adlandırılan mekanların kayıt altına alınması için çalışma yürüten İl Emniyet Müdürlüğü, kimlik bildirimi projesi dışında kalan bu tesislerin daha çok fuhuş amaçlı veya haklarında arama kaydı bulunan ve kente suç işlemek için gelen kişilerce tercih edildiğini belirledi.

Asayiş Şubesine bağlı 7 ekip ve 38 personelin katıldığı uygulamada 71 işletme denetlendi. Bunlardan 7'sine "Kimlik Bildirim Sistemi"ne konaklayan şahıs bilgilerinin girilmediği tespit edildi.

Söz konusu iş yerlerine tesis başına 5 bin 942 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.


Etiketler; #ceza #apart
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.