TERÖR BAHANESİYLE 70 YAŞINDAKİ VATANDAŞI DOLANDIRDILAR

Eskişehir’de 70 yaşındaki M.G., telefon dolandırıcıları tarafından 9 bin lira dolandırıldı.

TERÖR BAHANESİYLE 70 YAŞINDAKİ VATANDAŞI DOLANDIRDILAR
17 Ağustos 2017 Perşembe 16:38


Alınan bilgiye göre, Akarbaşı Mahallesi Türkmen Sokak’ta oturan M.G.’yi arayan telefon dolandırıcıları “bankada bulunan parasının çekileceğini ve terör örgütüne aktaracağını, başının belaya girmemesi için belirtilen adrese bırakması gerektiğini” söyledi. Bunun üzerine yaşlı adam bankada bulunan 9 bin 300 lirasını çekerek, dolandırıcıların belirttiği çocuk parkına giderek, reklam panosu önüne bıraktı. Ardından gelen dolandırıcının 35-40 yaşlarında esmer, 175-180 boylarındaki, kirli sakallı bıyıklı, mavi eşofman üstü giyimli, sırtında siyah çanta olan, kısa saçlı erkek şahıs olduğunu gören M.G., dolandırıldığını anlayarak polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ekipler, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kendisini polis olarak tanıtıp dolandırdı

Eskişehir'de kendisini polis olarak tanıtan şahıs, 5 bin 810 lirayı dolandırdı.

Eskişehir'de yaşayan Ü.A. isimli vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan şahsa inandı. Telefondaki şahıs, FETÖ üyesinin evinden çıktığını söyleyerek, Ü.A.'nın aklanması için elinde bulunan paraları vermiş olduğu kimlik nosu üzerine yatırmasını istedi. PTT bankamatiğine giderek söylenen TC nosuna 5 bin 810 lira yatıran talihsiz vatandaş, daha sonra dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.