Polisin dikkati yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtardı

Eskişehir'de telefonda kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin verdiği hesap numarasına havale yapmak için bankadan 100 bin lira çeken 81 yaşındaki kişinin dolandırılmasına polis engel oldu.

Polisin dikkati yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtardı
30 Mayıs 2018 Çarşamba 12:51

Eskişehir'de telefonda kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin verdiği hesap numarasına havale yapmak için bankadan 100 bin lira çeken 81 yaşındaki kişi, dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Süleyman Ö'yü (81), telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, terör örgütü ile bağlantısının tespit edildiğini, kurtulması için verilen hesap numarasına 100 bin lira yatırılmasını istedi.

Bunun üzerine Yunus Emre Caddesi'ndeki bir banka şubesinden parayı çekerek elindeki poşetle caddeye çıkan yaşlı adamın telaşlı hali, devriye görevi yapan polis ekiplerini şüphelendirdi.

Ekipler, içerisinde 100 bin lira olan poşeti nereye götürdüğünü sordukları Süleyman Ö'nün, ifadeleri doğrultusunda dolandırılmaya çalışıldığını belirledi.

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Süleyman Ö, emniyet güçlerine teşekkür etti.

Polis ekipleri, zanlı ya da zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.