MİLLI EĞİTİM KAYNAKLI SAĞLIK REZALETİ

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, okulda sağlığın korunması ve geliştirilmesi programı kapsamında yapılan sağlık tarama çalışmalarının aile hekimliği sistemini çökerttiğini söyledi.

MİLLI EĞİTİM KAYNAKLI SAĞLIK REZALETİ
16 Nisan 2018 Pazartesi 12:22

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, okul sağlığı çalışmaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında Mayıs 2016 tarihinde" Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü" kapsamında "Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı” dakilinde okul taramaları yapılması kararlaştırıldığını söyledi.

Köksal şu açıklamalarda bulundu: "Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürleri ile koordinasyon eksikliği sebebiyle yıl içerisinde yapılması gereken okul taramaları bu dönemde yapılmaya başladı. Son 10 günde aile hekimliği sistemi okul öğrenci sağlığı taramalarından dolayı çöktü. Aile Sağlığı Merkezlerinde kuyruk artık bina dışına taşmış durumda. Vatandaşa en yakın sağlık tesisilerinde halk, sağlık hizmeti alamaz duruma geldi. Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları asli görevi olan koruyucu ve ana coçuk sağlığı hizmetlerini yerine getiremez durumdalar. Sayın Valimizi göreve çağırıyor, bu karışıklıği bir son vermesini talep ediyoruz." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.