FETÖ DAVASINDA SANIK AVUKATLAR BİRBİRLERİNİ SUÇLADI

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında etkin pişmanlıktan yararlanan tanığın iddiasına göre Eskişehirli avukat Fethullah Gülen ile görüşmüş.

FETÖ DAVASINDA SANIK AVUKATLAR BİRBİRLERİNİ SUÇLADI
13 Temmuz 2017 Perşembe 13:27


Avukatlara yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 8'i tutuklu 1'i firari toplamda 15 sanığın yargılanmasına Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Etkin pişmanlık yasasından yararlanan tutuklu sanık T.B., duruşmada cezaevinde yaşananları anlattı. Sanıkların cezaevinde KPSS sorularının temini hakkında konuştuklarını iddia eden T.B., "Cezaevinde KPSS sorularının nasıl temin edildiğini aralarında konuşuyorlar. 15 Temmuz'dan önce eleştirdikleri gazeteleri ellerinden düşürmüyorlar. Yaptıkları eylemlerin suç olduğunu düşünmedikleri için kabul etmiyorlar. Hapiste olmalarına 'Kader' diyorlar" dedi.

Tutuklu sanıklardan M.U.'nun ise Fetullah Gülen ile görüştüğünü öne süren T.B., iddialarına şu şekilde devam etti;

"M.U., Amerika'ya gittiğini kabul ediyor, fakat 'Eğitim için gittim.' diyor. Ne eğitimi? Konuşacağımı bildiği için sürekli beni taciz ediyor. Amerika'da Pensilvanya'ya gittiğini itiraf etsin. Mart 2016'da tatile gittiğini söylüyor. Gülen ile görüştü. Adliyelerin en yoğun olduğu tarihte tatil mi olurmuş? Bana 'Korkak' diyorlar. Hiç kimseden korkmuyorum. Yanlış bir işin içinde olduğumu anladım. AK Parti'ye hırsız diyenler, KPSS sorularını nasıl çaldıklarını konuşuyor içeride. Ben pişmanım."
Diğer sanıklar da savunmalarını yaparak tahliyelerini isterken, tutuksuz sanıklar da beraat talep etti.

Yaklaşık 16 saat süren savunmaların ardından karar duruşması 17 Temmuz'a ertelendi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.