71 Evler cinayetinde mütalaa verildi

Nişan töreni ardından akrabalar arasında çıktığı ileri sürülen kavgada av tüfeği ile 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin ise yaralanmasına neden oldukları ileri sürülen karı kocanın yargılanmasına devam edildi.

71 Evler cinayetinde mütalaa verildi
14 Ocak 2017 Cumartesi 10:06

20 Eylül 2016 tarihinde 71 Evler Mahallesi Orkideler sokak üzerinde bulunan bir nişan töreni dağılımı sırasında aralarında önceden husumet bulunduğu ileri sürülen akrabalar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma başlamış, başlayan kavga sonrasında Ali Dal ile Bilal P. yaralanmıştı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen Ali Dal kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayı sonrasında ise karı koca olan Kemal Ç. ile Fidan Ç., sorgularının ardından adliyeye sevk edilmiş, şüpheliler tutuklanmıştı.  Olaya karıştıkları ileri sürülen 2’si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına  3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Kemal Ç. ve eşi Fidan Ç., ile tutuksuz sanıklar Cemal Ü., Ali Naki Ü. ve Tuncay A. ile yakınları ve avukatları katıldı.
Duruşmada konuşan tutuklu sanık Kemal Ç., tutuklu olan eşinin suçsuz olduğunu söyledi. Çıkan tartışma sonrasında kendisine saldırıldığını ileri süren Kemal Ç, “Saldırma üzerine eve girdim. Arkamdan gelip, beni, eşimi ve çocuğumu darp ettiler. Dışarı çıktıkları sıra silah sesi duydum. Evime silahla saldıracaklarını düşünerek pencereden av tüfeğiyle rastgele ateş ettim. Amacım kimseyi öldürmek değil, saldırıyı durdurmaktı" dedi. Tutuklu diğer sanık Fidan Ç. ise, suçsuz olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.
Olayda hayatını kaybeden Ali Dal'ın oğlu Tayfun Dal ise, karşı tarafla aralarında 8 yıl öncesine dayanan husumet olduğunu söyledi. Nişan töreni ardından babasının sandalyeleri topladığı sırada vurulduğunu söyleyen Tayfun Dal, “Fidan Ç.’in evin içinden 'Ali'yi vur' dediğini duydum. Bu sırada 2 el silah sesi geldi ve babam vuruldu. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Duruşmada mütalaa veren savcı, tutuklu sanıklardan Kemal Ç'in, Ali Dal'ı öldürme ve Bilal P.'yi yaralama suçlarından 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Fidan Ç'in tahliyesine karar verirken, mütalaaya karşı savunma yapılması için duruşmayı 26 Ocak'a erteledi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.