4 SANIK HAPİS CEZASI ALDI

Eskişehir'de terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi'nin (MLKP) propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 4'ü 10'ar ay hapisle cezalandırıldı.

4 SANIK HAPİS CEZASI ALDI
13 Nisan 2017 Perşembe 12:58

Şüpheliler, 19 Haziran 2015'te İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda kurdukları bir çadırda terör örgütü MLKP'nin propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şüpheliler hakkında açılan davanın Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar, Ferhat A., Gözde S., Mihriban A., ve Uğur D. hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Onur G. ve Ahmet S., ise duruşmaya katılmadı. Sanıklardan Uğur D., duruşmada verdiği ifadede, "Şiddet unsurunu ve terör örgütünü övmedim. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi. Gözde S., ise yasa dışı örgüt propagandası yapmadığını öne sürerek, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, görülen son duruşmada sanıklardan Gözde S., Ahmet S., Uğur D., ve Ferhat A'yı 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 2 sanığın ise beraatına karar verdi.
Mahkeme heyeti, Uğur D., Ferhat A., ve Ahmet S.'nin cezalarını ertelerken, Gözde S.'nin 1 yıl denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.